New recipeeee!! Turning the oven on in hot summer days is terrible, but since I got a new order I'm going to show you all how to make a really easy and yuumy recipe. Vanilla and chocolate cupcakes. The frosting I use is the best vanilla frosting ever. Instead of extract I use real sugared vanilla, which gives to the frosting a stronger-real vanilla taste :) I was really excited about using my new set of tips, so I pipped the frosting with a french tip and an open star tip. With the left over buttercream I tried the rest of my 50 new tips :)
Ingredientes: (12 cupcakes)
Para el bizcocho.
-2 huevos
-125gr mantequilla
-130 gr harina
-40 gr cacao en polvo
-225gr azúcar
- 1/2 tbs + 1 tsp levadura royal
-125 ml leche
- Precalentamos el horno a 180ºC
- Mezclamos la mantequilla (previamente derretida) con el azúcar. Añadimos los huevos uno a uno y mezclamos bien.
- Añadimos la harina, el cacao y la levadura a los ingredientes líquidos poco a poco, mezclando bien.
- En dos tandas echamos la leche a la mezcla.
- Repartimos la masa entre los doce vasitos. Yo uso una cuchara para helados, así todos los cupcakes tiene la misma masa. No rellenéis las cápsulas mas de 1/2.
- Horneamos 20 min aprox o hasta que al insertar un palillo salga limpio.
- Dejamos enfriar los cupcakes en una rejilla mientras preparamos el frosting.
-300 gr azúcar glass
-250 gr mantequilla sin sal
-2 tbs azúcar vainillado*
-1 tbs leche
- Mezclamos todos los ingredientes bien, hasta que estén completamente incorporados.
- Lo ponemos el una manga pastelera con una boquilla.
En las fotos podéis ver pequeños puntitos negros en el frosting. Es de la vainilla :) :) :)
Ingredients: (lines 12 cupcakes)
-2 eggs
-1/2 cup butter
-1 cup sugar
-1 1/4 cups all-purpose flour
-1 tbs + 1 tsp baking powder
- 1/3 cups cocoa powder
-1/2 cup milk
- Preheat oven to 350ºF
- Mix butter (previously melted) with sugar. Add eggs one at a time, mixing well.
- Stir in flour, cocoa and baking podwer. When well mixed, add milk.
- Line a muffin pan with 12 cupcake liners. Don't fill the liners more than 1/2 way! I use an icecream scoop to make sure the batter is equally divided.
- Bake for 20 mix aprox. or until a toothpick is inserted and comes out clean.
- Let the cupcakes cool while making the frosting.
For the buttercream:
-2 cups powdered sugar
-1 cup butter
-2 tbs sugared vanilla*
- Mix all the ingredients until fluffly and creamy.
- Put it on a piping bag with a tip.
No comments:
Post a Comment