Es una receta adaptada de uno de mis blogs favoritos, Sallys Baking Addiction.
Está realmente buena; suave, con un toque a canela... En vez de mantequilla o margarina, he usado aceite de oliva, lo que de da una textura mucho más esponjosa.
Carrot cake! The best way to eat veggies. Honestly it only has 1 cup of carrots hidden in flour, sugar, eggs, oil, cinnamon... I mean, nothing is healty in that cake but I like thinking that I'm eating veggies haha.
I got the recipe from one of my favorites baking blogs (Sallys Baking Addiction) and I adapted it.
The cake is so good and moist thanks to the olive oil. Other recipes call for butter or margarine, but oil is way better to get a soft cake.
Tarta- para dos bizcochos de 18cm
-200 gr azúcar moreno
-100 ml aceite de oliva
-60 gramos yogur natural no azucarado
-3 huevos
-250 gr harina
-1 teaspoon levadura
-1 1/2 teaspoon canela en polvo
-150 gr zanahoria rayada
Buttercream-
-225 gr queso crema
-115 gr mantequilla
-270 gr azúcar glass
- Precalentar el horno a 180ºC. Engrasar un molde redondo de 18cm.
- En un bowl, mezclar el aceite con el azúcar. Añadir los huevos, uno a uno, batiendo después de cada huevo. Añadir el yogur.
- A los ingredientes líquidos se les añade los secos. Empezando por la harina, se va añadiendo poco a poco sin dejar de batir.
- Cuando la mezcla sea homogénea, se añade la levadura y la canela.
- Añadir la zanahoria y mezclar con una espátula.
- Hornear unos 25 min o hasta que al introducir un palillo en el centro salga limpio.
Mientras los bizcochos se enfrían, preparamos el buttercream.
- Mezclamos el queso (sacar de la nevera una hora antes o así, al igual que la mantequilla, para que sea pueda mezclar mejor) con la mantequilla hasta obtener una textura cremosa.
- Poco a poco añadimos el azúcar glass, mezclando a bajo nivel al principio y aumentando la velocidad progresivamente.
Ingredients:
For the cake-
-1 cup brown sugar
-1/4 cup olive oil (I used olive oil but 3/4 cups of vegetable will work well)
-1/4 cup greek yogurt
-3 large eggs
-2 cups all-purpose flour
-1 teaspoon baking soda
-2 teaspoon cinnamon
-1 cup very finely grated carrots
For the buttercream-
-8oz cream cheese, softened
-1/2 cup butter, softened
-2 cups powdered sugar
Allow cake to cool while making the buttercream.
For the cake-
-1 cup brown sugar
-1/4 cup olive oil (I used olive oil but 3/4 cups of vegetable will work well)
-1/4 cup greek yogurt
-3 large eggs
-2 cups all-purpose flour
-1 teaspoon baking soda
-2 teaspoon cinnamon
-1 cup very finely grated carrots
For the buttercream-
-8oz cream cheese, softened
-1/2 cup butter, softened
-2 cups powdered sugar
- Preheat oven to 350ºF and spray a 9 inch pan.
- Mix brown sugar with oil until creamy in medium speed. Then add yogurt.
- Add the eggs, one at a time, beating well.
- On a separated bowl, mix flour, baking soda and cinnamon and add to the wet ingredients slowly. Mix well all ingredients.
- Fold in the carrots and mix with a spatula. Pour into the pan.
- Bake for about 25 min or until toothpick inserted in the center comes out clean.
Allow cake to cool while making the buttercream.
- Mix together butter and cream cheese until fluffy.
- Add powdered sugar and keep mixing until creamy.
Disfrutad de la tarta!
Happy baking!
Marta
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